Filter op tag: Filter op categorie:

KB24 LinkedIn kick off

Kick-off 25e jubileumeditie Kunststoffenbeurs 2024

De 25e jubileumeditie van de Kunststoffenbeurs staat gepland op 18 en 19 september in de Brabanthallen. Tijdens de Kick-off Kunststoffenbeurs op 30 mei in Veldhoven wordt stilgestaan bij de aftrap van deze speciale editie. 

Lees verder
Kunststoffenbeurs Exposanten 2023

25 jaar Kunststoffenbeurs: exposanten vertellen waarom zij al jaren aanwezig zijn

Uitgegroeid tot de grootste vakbeurs in de Benelux, viert de Kunststoffenbeurs dit jaar haar 25e jubileum op 18 en 19 september in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Uiteraard wordt deze editie groots aangepakt met verschillende themapleinen, een nog grotere maar kwalitatief sterke beursvloer en volop mogelijkheden om het netwerk uit te breiden.

Lees verder
Injection Point Case Ace Tate

Case: Circulaire Ace & Tate brillenkoker, de uitdagingen en oplossingen

Welke uitdagingen zien we in circulaire spuitgietproducten? Cristel Rijnen van Injection Point biedt inzicht in het productieproces van de circulaire Ace & Tate brillenkoker.

Lees verder
Rethink KB23

Rethink Awards zetten duurzame en circulaire bedrijven in de spotlights van de Kunststoffenbeurs

Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe elke twee jaar het podium aan bedrijven die werken aan duurzaam en circulair rubber en kunststof. De uitreiking vond gisteren plaats tijdens de Kunststoffenbeurs.

Lees verder
Kunststoffenbeurs23 beursfoto

Kunststoffenbeurs geeft brede mix van ervaringen, nuttige tips en duurzame highlights uit de industrie

Wie iets wil weten over de staat van de plastic- en rubberindustrie kon afgelopen dagen in de Brabanthallen zijn hart ophalen tijdens de Kunststoffenbeurs 2023. Geen detail bleef onbenoemd, geen suggestie werd vergeten en geen vergezicht bleef verborgen.

Lees verder
KB23 LInkedIn Dit is de Kunststoffenbeurs 2023

De Kunststoffenbeurs als startpunt voor de verduurzaming van de plastic- en rubbersector

Duurzaamheid en kunststoffen, het is een combinatie die bij nogal wat mensen de wenkbrauwen doet fronsen.

Lees verder
KB23 LInkedIn Dit is de Kunststoffenbeurs 2023

24e editie Kunststoffenbeurs op 20 en 21 september 2023 volledig in teken van duurzame productontwikkeling en productie met kunststof en rubber

Hoe ziet de toekomst van kunststoffen eruit? Wat zijn de mogelijkheden met kunststof- en rubber voor duurzame productontwikkeling en productie? Deze vragen staan centraal tijdens de 24e editie van de Kunststoffenbeurs op 20 en 21 september.

Lees verder
KB23 LInkedIn Rethink genomineerde 002

Dit zijn de nominaties van de Rethink Awards 2023

Voor het eerst sinds de start van de verkiezing worden de Rethink Awards uitgereikt tijdens de Kunststoffenbeurs 2023 in de Brabanthallen, 's-Hertogenbosch. Dat gebeurt tijdens de Rethink-netwerkborrel op woensdag 20 september om 16:30 uur op het centrale beursplein. In dit artikel lees je alvast wie dit jaar de genomineerde bedrijven voor de prestigieuze prijzen zijn. 

Lees verder
Kunststoffenbeurs recycling

Van afval naar waarde: dit is de cruciale rol van recycling in de toekomst van kunststof- en rubber op de Kunststoffenbeurs

Recycling vormt de katalysator voor baanbrekende innovaties in de branche om de stap te maken richting een circulaire economie wat aansluit bij het Grondstoffenakkoord van 2050. Niet voor niets is het centrale thema van de Kunststoffenbeurs 2023 op 20 en 21 september: Toekomst van kunststoffen: duurzaam, slim én innovatief!

Lees verder
Interview Thele en Kor KB

Thiele & Kor slaat geen Kunststoffenbeurs over want vertrouwen in elkaar is de basis voor business

Thiele & Kor Plastics Machinery doet al sinds de start van de onderneming als exposant mee aan de Kunststoffenbeurs. Jan Eiko Kor en Kurt Callewaert zijn persoonlijk zelfs al vanaf de eerste editie aanwezig op de Kunststoffenbeurs, eind jaren negentig. Deelname aan de beurs is voor hen een no-brainer. 

Lees verder
52357370231 d8cba05966 c2

De kunststof- en rubberbranche speelt een cruciale rol in de verpakkingsindustrie

Kennis over kunststof- en rubbermaterialen opent deuren naar innovatieve verpakkingsoplossingen. Door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en eigenschappen van materialen, kunnen verpakkingsontwerpers- en fabrikanten baanbrekende en milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen creëren. Deze spelen in op de voortdurende veranderende behoeften van consumenten en industrieën.

Lees verder
Jan willem liggend 1024x654

Ultieme beloning voor de innovatieve ondernemer

Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe elke twee jaar het podium aan ­producten en initiatieven die bijdragen aan duurzaamheid en de circulaire economie. De verkiezing is een uitgelezen moment om zowel de ondernemers als de industrie in het zonnetje te zetten, met een ­waardevolle ­opbrengst voor de winnaars en genomineerden. ‘We kunnen voor deze editie wel eens heel ­verrassende inzendingen gaan zien’, zegt Jan Willem Wieringa van de Rethink-beleidsgroep.

Lees verder