Opleidingen

Gezien de snelheid van technische en organisatorische veranderingen is het belangrijk dat medewerkers hun kennis en kunde op peil houden. Mikrocentrum biedt een uitgebreid programma van praktijkgerichte cursussen. Hieronder vindt u een overzicht van de cursussen gerelateerd aan de Kunststoffenbeurs.

Basiscursus Composieten

De basiscursus Composiet maakt u wegwijs in de voor- en nadelen van composiet welke materialen en processen u kunt toepassen om een composiet product met specifieke eigenschappen te realiseren hoe u applicaties analyseert en hoe u ontwerpt met composiet.

Cursus Spuitgieten 2 (Sprintklas)

Tijdens de cursus Spuitgieten 2 (Sprintklas) leert u zelfstandig complexe procesomstandigheden te analyseren en praktische problemen direct op te lossen.

Cursus Basiskennis kunststoffen en verwerkingstechnologie

Tijdens de cursus Basiskennis kunststoffen en verwerkingstechnologie leert u de basiskennis trends en toepassingen op het gebied van kunststoffen.

Cursus Spuitgieten 3

Tijdens de cursus Spuitgieten 3 doet u verregaande kunststofkennis op. U leert door onderwerpen zoals additieven procesoptimalisatie aanspuitsystemen kwaliteit troubleshooting vulgedrag en nadruk tot een optimaal spuitgietproces te komen.

Cursus Matrijzen voor kunststoffen B

Tijdens de cursus Matrijzen voor kunststoffen B leert u de belangrijkste aandachtspunten voor een productontwerp van een kunststof spuitgietproduct.

Cursus Spuitgieten 2

Tijdens de cursus Spuitgieten 2 leert u zowel aan de hand van theorie als praktijk zelfstandig complexe procesomstandigheden te analyseren en praktische problemen direct op te lossen. Bij succesvolle afronding ontvangt u een NRK erkend diploma.

Cursus Spuitgieten 1 (Sprintklas)

Sprintklas Spuitgieten 1. Behaal het diploma Spuitgieten 1 binnen 5 weken! Direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Cursus Matrijzen voor kunststoffen A

Tijdens de cursus Matrijzen voor Kunststoffen A krijgt u inzicht in de opbouw het onderhoud en de werking van de meest voorkomende typen spuitgietmatrijzen en matrijsonderdelen.

Cursus Extruderen 1

De cursus Extruderen 1 gaat in op het basisprincipe van extruderen waarbij ook de verschillende volglijnen behandeld worden.

Cursus Spuitgieten 1

Tijdens branche erkende cursus Spuitgieten 1 leert u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen.

Cursus Extruderen 3

De cursus Extruderen 3 geeft inzicht in de onderlinge relatie tussen de parameters en het oplossen van procesproblemen.

BBL-opleiding Spuitgieten

BBL-opleiding Spuitgieten leidt op tot MBO-erkend diploma niveau 2

Cursus Extruderen 2

De cursus Extruderen 2 geeft verdieping in de mogelijkheden van de extruder randapparatuur en invloed van de parameters.

Cursus Proefspuiten

Leer tijdens de cursus Proefspuiten zelfstandig een goede proefspuiting op te zetten en te registreren volgens een stappenplan.

Cursus Kunststof- matrijs- en spuitgiettechnologie

De cursus Kunststof- matrijs- en spuitgiettechnologie zorgt voor kennis van verschillende aspecten van spuitgieten en calculatie.

Opleiding Gereedschapmaker

Tijdens de opleiding Gereedschapmaker wordt in 40 bijeenkomsten een nieuwe generatie stempel- en matrijzenmakers basiskennis aangeleerd door vakspecialisten uit de praktijk

Cursus Kunststofkennis

Tijdens de cursus Kunststofkennis staan de belangrijkste eigenschappen analysetechnieken en materiaalkeuze centraal.