Ontdek de mogelijkheden met kunststof- en rubber voor duurzame productontwikkeling en productie

De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof- en rubber. Hier ontdek je de mogelijkheden voor duurzame productontwikkeling en productie. Dankzij de unieke eigenschappen kun je met kunststof en rubber namelijk alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken. Denk aan technieken als spuitgieten, thermo- of vacuümvormen en extruderen, maar ook aan 3D printen.

Of je nu een professional bent in de kunststofindustrie, een productontwerper, een fabrikant van (consumenten)producten of apparaten of gewoon nieuwsgierig bent naar de laatste ontwikkelingen; de Kunststoffenbeurs bied je de ideale de gelegenheid om de nieuwste trends en technologieën te ontdekken én kennis te maken met 200+ specialistische bedrijven die je kunnen helpen bij jouw uitdagingen.

Kunststoffenbeurs23 beursfoto

Ontmoet 200+ specialistische bedrijven uit de kunststof- en rubberindustrie

Op de beursvloer ontmoet je ruim 200+ bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, start-ups en studententeams gespecialiseerd in: kunststofverwerking en -bewerking, productdesign en -ontwikkeling, duurzaamheid, recycling, grondstoffen, materialen, siliconen, spuitgieten, extruderen, vacuümvormen, matrijzen, gereedschap maken, digitalisering, software, automatisering, machines, machinebouw, rapid prototypen, analyseren, simuleren en testen, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en randapparatuur. 

Machineplein: 20 exposanten demonstreren live state-of-the-art technologie

Op het Machineplein demonstreren internationale en nationale exposanten ook dit jaar state-of-the-art technologie voor de kunststof- en rubberindustrie. Eén thema staat hier hoog op de agenda: duurzaamheid, concreet vertaald in een lagere CO2-emissie en energieverbruik. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om recycling van kunststoffen. Het terugdringen van energieverbruik is eveneens een oplossing. Je ontdekt op het Machineplein dan ook mooie voorbeelden van zowel vol-elektrische als hybride spuitgietmachines, maar ook concrete applicaties en software om het spuitgietproces circulair aan te kunnen sturen. 

Lees meer over het Machineplein van 2023

Kunststoffenbeurs23 Machineplein

Kunststoffenbeurs23 product

Duurzaamheid, recycling, ecodesign, redesign en reducering CO2 afdruk

50% minder grondstofverbruik in 2030 en in 2050 volledig circulair; dat is de ambitie van de Nederlandse overheid voor een duurzame toekomst. De kunststof- en rubberindustrie als innovatieve sector loopt hierin voorop en werkt continu aan de verduurzaming van (eind)producten. Zo wordt 30% van alle plastic afval gerecycled of hergebruikt, zijn steeds meer kunststoffenbiologisch afbreekbaar en wordt de inzet van natuurlijke grondstoffen zoals aardolie flink gereduceerd. Verduurzaming stopt niet bij het (eind)product, de industrie werkt aan het gehele (productie)proces: van energiebesparing in de productie tot procesoptimalisatie en de algehele verlaging van de CO2 afdruk. Op de Kunststoffenbeurs ontdek je dé toonaangevende voorbeelden van duurzame oplossingen.