Bezoekersinformatie

De Kunststoffenbeurs is dé vakbeurs en ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de Benelux. Laat u inspireren en verrassen door actuele ontwikkelingen en verrassende mogelijkheden met kunststof. Actuele thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en kansen voor smart industry.

Zowel op de beursvloer als in het congresprogramma belicht de Kunststoffenbeurs traditiegetrouw de actuele ontwikkelingen, uitdagingen en kansen. Ontmoet productontwerpers, gereedschapsmakerijen, grondstofleveranciers, spuitgietbedrijven, extrudeurs, vacuümvormers en machineleveranciers.

Sinds 1999 een begrip in de kunststof- en rubberindustrie

Wat begon in 1999 als een congres voor snelle productontwikkeling en complexe spuitgietproducten, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de kunststof- en rubberindustrie. Jaarlijks bezoeken zo’n 3000 tot 3500 bezoekers de meer dan 200 exposanten en het uitgebreide congresprogramma. Door de jaren heen stonden diverse actuele thema’s tijdens de Kunststoffenbeurs centraal. Niet alleen op het gebied van spuitgieten, maar ook matrijzen, productontwikkeling, machinebouw, grondstoffen, hotrunners, prototyping en de komst van software passeerden de revue.

Kunststoffenbeurs een begrip

kansen met kunststof

De kansen met kunststoffen voor de maakindustrie

Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de zee aan mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

Dat de toepasbaarheid enorm is, wil niet zeggen dat er geen kansen voor de (maak)industrie liggen. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, evenals nieuwe optimalisatiemethodes voor bijvoorbeeld spuitgieten, matrijzen- en machinebouw. Bovendien bieden innovaties als 3D-printen, waarbij steeds meer soorten kunststof kunnen worden toegepast, nieuwe perspectieven. Bijvoorbeeld bij het maken van spuitgietmatrijzen, prototypes en als productiemethode voor series. De Kunststoffenbeurs biedt een compleet overzicht met focus op nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling en smart industry. 

Kunststoffen, circulaire economie en de samenleving: Rethink!

In 70% van alle nieuwe uitvindingen wordt kunststof verwerkt. Niet voor niets spelen kunststoffen een belangrijke rol in onze samenleving. Wist u bijvoorbeeld dat een met kunststof verpakt stuk kaas 47 dagen langer houdbaar is dan niet verpakte kaas? Dat de behoefte aan fossiele grondstoffen sterk vermindert door toepassing van bio-based kunststoffen? Of dat slimme kunststoftoepassingen voor minder CO2 uitstoot zorgen dan andere materialen?

De kunststof- en rubberindustrie werkt continu aan verduurzaming

En dat is essentieel voor de toekomst van onze planeet. De Kunststoffenbeurs werkt samen met het Rethink programma en laat u kennismaken met slimme oplossingen en toepassingen binnen het thema circulaire economie. Denk hierbij hergebruik en recycling, het realiseren van CO2 reductie door efficiëntere productieprocessen en slimmer grondstofgebruik. 

Rethink plastics2