Al 25 jaar dé vakbeurs waar je de mogelijkheden ontdekt voor innovatieve, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen

De Kunststoffenbeurs is de grootste vakbeurs in de Benelux met focus op kunststof- en rubber. Hier ontdek je de mogelijkheden voor innovatieve, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen. Dankzij de unieke en veelzijdige eigenschappen kun je met kunststof namelijk alle kanten op: in kleur, vorm en gewicht, maar het is ook combineerbaar met andere materialen en toepasbaar in vele productietechnieken. Dit maakt dat kunststof een grote impact en waarde heeft op onze samenleving. Een wereld zonder kunststoffen is dan ook ondenkbaar, maar de wereld vraagt ook om toekomstbestendige oplossingen.

Endless possibilities of plastics

Vandaag de dag is de Kunststoffenbeurs uitgegroeid tot dé kunststof en rubbervakbeurs voor de gehele Benelux. Hier komen jaarlijks (technische) professionals, bedrijven, brancheverenigingen, onderwijs en wetenschap samen om (nieuwe) connecties te maken en te werken aan een duurzame toekomst met slimme en innovatieve oplossingen met kunststof en rubber. 25 edities lang brengt de Kunststoffenbeurs dan ook de gehele kunststof- en rubberindustrie samen met nog steeds dezelfde doelen als basis. 

Meld je gratis bezoek aan

Kunststoffenbeurs23 product

25 jaar Kunststoffenbeurs

"De volledige spuitgietwereld onder één dak!” Dat was de slogan van de allereerste Kunststoffenbeurs op 28 en 29 september 1999. De vakbeurs werd opgericht om een goed beeld te bieden van het actuele aanbod binnen de spuitgietwereld, het bevorderen van samenwerkingen en netwerkvorming én het samenbrengen van vraag en aanbod. En met 80 exposanten, 30 sprekers en ruim 1500 bezoekers was deze eerste editie een groot succes. De jaren daarna groeide de Kunststoffenbeurs verder, zowel qua aantal exposanten, bezoekers als de behandelde thematieken. Zo stonden er in de 2003 editie 170 bedrijven op de beursvloer en werden al snel topics als extrusie, rapid prototyping, software, productontwikkeling en materialen toegevoegd.

Kom meer te weten over afgelopen editie

Ontmoet 200+ specialistische bedrijven uit de kunststof- en rubberindustrie

Op de beursvloer ontmoet je ruim 200+ bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, onderzoeksprojecten, start-ups en studententeams gespecialiseerd in: kunststofverwerking en -bewerking, productdesign en -ontwikkeling, duurzaamheid, recycling, grondstoffen, materialen, siliconen, spuitgieten, extruderen, vacuümvormen, matrijzen, gereedschap maken, digitalisering, software, automatisering, machines, machinebouw, rapid prototypen, analyseren, simuleren en testen, oppervlaktetechnieken, verbindingstechnieken en randapparatuur. 

Kunststoffenbeurs23 beursfoto

Kunststoffenbeurs23 Machineplein

Machineplein: 20 exposanten demonstreren live state-of-the-art technologie

Op het Machineplein demonstreren internationale en nationale exposanten ook dit jaar state-of-the-art technologie voor de kunststof- en rubberindustrie. Eén thema staat hier hoog op de agenda: duurzaamheid, concreet vertaald in een lagere CO2-emissie en energieverbruik. Duurzaamheid draait namelijk niet alleen om recycling van kunststoffen. Het terugdringen van energieverbruik is eveneens een oplossing. Je ontdekt op het Machineplein dan ook mooie voorbeelden van zowel vol-elektrische als hybride spuitgietmachines, maar ook concrete applicaties en software om het spuitgietproces circulair aan te kunnen sturen. 

Lees meer over het Machineplein van 2023