Courses

Considering the speed at which technical and organizational changes occur, it is important that employees keep their knowledge and skills up to speed. Mikrocentrum offers an extensive program of practice-oriented courses. You can find an overview of the courses related to Kunststoffenbeurs below. Courses are in Dutch, some are available in English. Check the Mikrocentrum website for more info. 

Basiskennis kunststoffen en verwerkingstechnologie

Wat kunt u met kunststoffen? En wat juist niet? Ontdek het tijdens de basiscursus kunststoffen en verwerkingstechnologie. Bekijk de cursus en schrijf u in!

Extruderen 1

De bedrijfsinterne cursus Extruderen 1 gaat in op het basisprincipe van extruderen waarbij ook de verschillende volglijnen behandeld worden. Bekijk de cursus!

Extruderen 2

De cursus Extruderen 2 is een vervolgcursus waarin die dieper ingaat op alle parameters en welke invloed deze hebben op het verwerkingsproces. Bekijk de cursus!

Introductie spuitgieten

De workshop Introductie Spuitgieten geeft in één dag een goed beeld van de mogelijkheden van het spuitgietproces. Bekijk de workshop en schrijf u in!

Kunststof- matrijs- en spuitgiettechnologie

De cursus Kunststof- matrijs- en spuitgiettechnologie legt u een goede basis en helpt u een goede gesprekspartner te worden. Bekijk de cursus!

Kunststofkennis

Tijdens de cursus Kunststofkennis staan de belangrijkste eigenschappen analysetechnieken en materiaalkeuze centraal. Bekijk de cursus en schrijf u in!

Matrijzen voor kunststoffen A

De cursus Matrijzen voor kunststoffen A geeft u inzicht in de opbouw het onderhoud en de werking van spuitgietmatrijzen en matrijsonderdelen. Bekijk de cursus!

Matrijzen voor kunststoffen B

In de cursus Matrijzen voor kunststoffen B leert u de belangrijkste aandachtspunten voor een productontwerp van een kunststof spuitgietproduct. Bekijk de cursus!

Meettechniek voor kunststof spuitgietproducten

In de cursus Meettechniek voor kunststof spuitgiet-producten leert u alle aspecten om juiste keuze van meetmiddelen en –methodieken te maken. Bekijk de cursus!

Onderhoud van spuitgietmatrijzen

De cursus Onderhoud van spuitgietmatrijzen leert u een planmatige aanpak voor matrijzenonderhoud en kostenbesparing te realiseren. Bekijk de cursus!

Polymeerchemie

In de cursus Polymeerchemie verdiept u zich in de theorie achter polymeren en kunststoffen leert u polymeer te synthetiseren te analyseren en te karakteriseren. Bekijk de cursus!

Probleemanalyse bij spuitgieten

Leer tijdens de cursus Probleemanalyse bij spuitgieten de juiste volgorde om spuitgiet- en procesproblemen op te lossen. Bekijk de cursus en schrijf u in!

Proefspuiten

Leer tijdens de cursus Proefspuiten zelfstandig een goede proefspuiting op te zetten en te registreren volgens een stappenplan. Bekijk de cursus en meld u aan!

Projectbegeleiding van matrijzen

In de cursus Projectbegeleiding van matrijzen leert u valkuilen tijdverlies en verrassingen te voorkomen bij uw matrijsproject. Bekijk de cursus!

Spuitgieten 1

In de cursus Spuitgieten 1 leert u zelfstandig een eenvoudig spuitgietproces op te zetten en veel voorkomende processtoringen te verhelpen. Bekijk de cursus!

Spuitgieten 1 (sprintklas)

Met de cursus Spuitgieten 1 (sprintklas) zet u in slechts 5 bijeenkomsten de eerste stap om spuitgieter te worden. Bekijk de cursus en schrijf u in!

Spuitgieten 2

Tijdens de cursus Spuitgieten 2 leert u zelfstandig complexe procesomstandigheden te analyseren en praktische problemen direct op te lossen. Bekijk de cursus!

Spuitgieten 2 (sprintklas)

In de cursus Spuitgieten 2 (sprintklas) leert u zelfstandig complexe procesomstandigheden te analyseren en problemen direct op te lossen. Bekijk de cursus!

Spuitgieten 3

De cursus Spuitgieten 3 leert u parameters van het spuitgietproces te combineren om tot een optimaal proces en een kwalitatief product te komen. Bekijk de cursus!

Thermo- en vacuümvormen

De bedrijfsinterne cursus Thermo- en vacuümvormen geeft kennis en inzicht in kunststoffen en optimaal benutten van de procesmogelijkheden. Bekijk de cursus!