Kunststoffenbeurs Exposanten 2023

25 jaar Kunststoffenbeurs: exposanten vertellen waarom zij al jaren aanwezig zijn

Sinds 1999 staan tijdens de Kunststoffenbeurs de mogelijkheden voor duurzame productontwikkeling en productie met focus op kunststoffen centraal. Uitgegroeid tot de grootste vakbeurs in de Benelux, viert de beurs dit jaar haar 25e jubileum op 18 en 19 september in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Uiteraard wordt deze editie groots aangepakt met verschillende themapleinen, een nog grotere maar kwalitatief sterke beursvloer en volop mogelijkheden om het netwerk uit te breiden.

Programmamanager Charlotte de Jong deelt vol enthousiasme haar visie over de aankomende editie: “Het afgelopen jaar slaagden we erin de gehele kunststofketen opnieuw samen te brengen. De stijging van het aantal bezoekers geeft duidelijk aan dat er veel interesse is in deze branche om elkaar te ontmoeten. Met een groei van 25% in bezoekersaantallen ten opzichte van 2022, zien we nog steeds een stijgende lijn.”

Kom alles te weten over voorgaande editie

 

 

De enige vakbeurs in de Benelux met een volledige focus op kunststoffen

Het langdurige succes van deze vakbeurs is mede te danken aan de voortrekkersrol die het blijft vervullen. Als platform voor het samenbrengen van specialisten op het gebied van onder andere grondstoffen & materialen, machines & randapparatuur, matrijzen, kunststofverwerking of een ander specialisme in kunststoffen, is er geen andere vakbeurs in de Benelux waar een nichépubliek in kunststoffen bijeenkomt zoals op de Kunststoffenbeurs.

Robbert Weijers, Sales Manager bij Arburg, is het eens dat vakbeurzen als de Kunststoffenbeurs essentieel zijn om de uitdagingen van de kunststofindustrie gezamenlijk op te lossen. Hij vertelt: “Op het moment dat je de complete kunststofindustrie bij elkaar zet, dan ontstaan er synergiën. Dan zie je dat er in korte tijd hele mooie ideeën ontstaan doordat de juiste mensen elkaar ontmoeten op vakbeurzen als deze.“

 De Kunststoffenbeurs is een echte vakbeurs. De hele kunststofwereld in de Benelux komt in twee dagen samen, Jan Eiko Kor (eigenaar Thiele & Kor Plastics Machinery)

 

Dat samenwerken, kennisdeling en het faciliteren van nieuwe samenwerkingen essentieel zijn voor de kunststofindustrie, vinden ook Jan Eiko Kor (eigenaar) en Kurt Callewaert (verantwoordelijke voor de Belgische markt) van Thiele & Kor Plastics Machinery. Immers is de markt in de voorbije jaren flink veranderd. Voor hen is deelname aan de Kunststoffenbeurs een no-brainer. Beide heren zijn persoonlijk zelfs al vanaf de eerste editie aanwezig. Jan vertelt: 'De Kunststoffenbeurs is een echte relatiebeurs. De hele kunststofwereld in de Benelux is twee dagen bijeen: een meet and greet van klanten en leveranciers, veel interactie tussen exposanten en bezoekers.”

Bekijk alle aanwezige professionals van aankomende editie

 

 

Gerenommeerde partijen uit de kunststofindustrie verbonden met de Kunststoffenbeurs

Al jaren verbinden ook diverse brancheorganisaties zich met de Kunststoffenbeurs. Toonaangevende autoriteiten zoals de NRK, Equip Plast, Plastics Europe en Polymer Science Park zetten zich jaarlijks actief in om de belangen in de branche te vertegenwoordigen. Dat de Kunststoffenbeurs hiervoor een uitgelezen gelegenheid is, blijkt uit de meer dan 3500 professionals uit de kunststof- en rubberindustrie die samenkwamen tijdens de vorige editie in 2023. "De diversiteit aan exposanten toont aan dat er hard wordt gewerkt aan de toekomst van kunststoffen: innovatief, slim en duurzaam", aldus Charlotte de Jong.

 In twee dagen tijd kunnen verwerkers, toeleveranciers en machinebouwers de volledige horizon van de kunststofindustrie in Nederland verkennen, Jan Willem Wieringa (Managing Director bij Desch Plantpak en NRK-bestuurslid)

Jan Willem Wieringa, Managing Director bij Desch Plantpak en NRK-bestuurslid, benadrukt waarom het belangrijk en relevant is voor de kunststofindustrie dat de Kunststoffenbeurs jaarlijks de ontmoetingsplek is voor de hele branche. "In twee dagen tijd kunnen verwerkers, toeleveranciers en machinebouwers de volledige horizon van de kunststofindustrie in Nederland verkennen, omdat dit allemaal samenkomt tijdens de Kunststoffenbeurs."

Beschikbare stands op de beursvloer worden steeds beperkter

Na een succesvolle 24e editie met een recordaantal bezoekers, meer exposanten dan ooit op de beursvloer en vertegenwoordiging van gerenommeerde partijen op de Live Stage, staat de volgende Kunststoffenbeurs gepland op 18 en 19 september.

Kom meer te weten over aankomende editie 

 

 

Gerard Worm, eigenaar van NOVIUM Composites B.V., legt uit waarom hij enthousiast is over de Kunststoffenbeurs voor het uitbreiden van zijn klantenkring en netwerk: “Deelname aan dit evenement is voor ons van groot belang omdat het een uitstekende netwerkactiviteit is. Hier ontmoeten we de juiste mensen, met de relevante ervaring in de juiste markten. Dit maakt het gemakkelijk om informatie uit te wisselen en direct tot samenwerking over te gaan. Het niveau van de beursbezoekers is zeer hoog.”

Voorbereidingen voor de jubileumeditie zijn in volle gang

De voorbereidingen voor de 25e editie zijn inmiddels in volle gang. Ruim 100 bedrijven hebben zich nu al ingeschreven als exposant tijdens de jubileumeditie. Sluit jouw bedrijf of organisatie aan op duurzaamheid rondom de kunststofbranche? En wil je jouw innovatie centraal stellen net als de ruim 210 voorgaande exposanten? Presenteer dan jouw innovatie op 18 en 19 september tijdens de Kunststoffenbeurs 2024 aan een groot publiek!

Reserveer direct je plek op de plattegrond 
Download meer informatie voor exposanten