Programma

Dit is het programma van de Kunststoffenbeurs 2022

Naast de inspirerende expo met ruim 275 exposanten was er ook een uitgebreid programma. Gedurende de twee dagen worden, verdeeld over 3 zalen, diverse lezingen verzorgd. Deze lezingen worden verzorgd door onafhankelijke sprekers en door experts namens de exposanten.

Je kunt als branchevereniging en/of netwerkorganisaties via ons ook een zaal(tje) reserveren bij Brabanthallen. Denk aan een ledenbijeenkomst, bestuursvergadering of een projectteambijeenkomst. Of wellicht wilt u uw eigen seminar organiseren tijdens de Kunststoffenbeurs. De organisatie neemt uw bijeenkomst graag mee in de communicatie. Vanzelfsprekend wordt hier met u meegedacht. 

 

AM Masterclass

Brainport Eindhoven en Mikrocentrum organiseren tijdens de Kunststoffenbeurs 2022 samen een AM Masterclass

In de AM Masterclasses kunnen bedrijven zich laten inspireren over de mogelijkheden van additive manufacturing. Per masterclass krijgen de deelnemers aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden heldere informatie over de mogelijkheden om met 3D printen te starten of op te schalen in een betreffende sector. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de aanleiding, rendementen, resultaten, investeringen en het proces van implementeren. De masterclass is relevant voor maakbedrijven, eindgebruikers die nog moeten worden geïntroduceerd in deze productietechnologie, als ook productie-techologieleveranciers die de AM markt willen verkennen. Deelnemers kiezen op welke applicatiegebieden ze kennis op willen doen of over welke aspecten van de technologie ze willen leren. Daarnaast wordt in de masterclasses gewerkt met concrete business cases, verwijzen we naar opleidingen en bieden we mogelijkheden om, door middel van vouchers of innovatiesamenwerkingen, te starten met verkennen van en experimenteren met de door jouw gewenste toepassingen. Daarom spreken we van een “learning community”.

Tijdens de Kunststoffenbeurs 2022 zullen lezingen ingaan op de onderwerpen flexibele digitale productie, automatisering van enkelstuksproductie, duurzame materialen en de mogelijkheden van multimateriaal printen.

De masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door: Brainport Industries, K3d-addfab, AMcubator, Rai Automotive Industry NL, fieldlab MM3D, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Smart Industry Hub Zuid.

Donderdag 15 september
Zaal 2│13:30 tot 15:55 uur

Programma 15 september

Optimaal netwerken tijdens de uitgebreide netwerkborrel - 14 september

Dag 1 van de Kunststoffenbeurs wordt afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel in hal 2. Bij de stand van Mikrocentrum (stand 250).
Deze start om 16:30 en duurt tot 18:30 uur. Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor een drankje, hapje en live entertainment. De netwerkborrel is bedoeld voor zowel de exposanten als de bezoekers. Wij stellen alles in het werk zodat u optimaal kunt netwerken in een informele sfeer.
Gratis deelname, zonder aanmelding.

 Op woensdagavond 14 september nodigen we jullie uit om ook nog gezellig wat te drinken in café 't Pantoffeltje. Adres: Korte Putstraat 11 te ’s-Hertogenbosch. Vanaf 21:30 tot 00:30 bent u van harte welkom. Natuurlijk zorgt Mikrocentrum voor de drankjes. U komt toch ook! Laat ons hier weten of u interesse heeft om hieraan deel te nemen.

 

DSC05395

Rethink expo

Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope

Een van de speciale themapleinen die tijdens de Kunststoffenbeurs te bezoeken is, is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope. Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie haar kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de kunststof- en rubberindustrie. Op de Rethink Expo ontdekken bezoekers hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten. 

Bezoek de expo op stand 270.

Bekijk hier de plattegrond

Meer informatie

Live Stage Plastics Arena

Nieuw deze editie is de Live Stage Plastic Arena. Dit is een open podium op de beursvloer waar topspelers uit de kunststof- en rubberbranche hun visie op thema's als duurzaamheid, slimme oplossingen, recycling, digitalisering, kennis en innovatie presenteren. Onder leiding van een moderator vinden er korte interviews plaats van maximaal 10 minuten. Het open podium maakt het voor u mogelijk om vrij in en uit te lopen en te verzamelen rondom het podium.

Bezoek de Live Stage in hal 2.

Programma 14 september

Programma 15 september

visie

Inkopers

Congres speciaal voor inkopers uit de maakindustrie

Op woensdag 14 september wordt in zaal 1 speciaal een congres georganiseerd voor inkopers uit de hightech maakindustrie. Uitdagingen in de markt worden besproken en behandeld aan de hand van enkele praktijkcases. De volgende thema's komen als programmaonderdelen terug tijdens het inkoperscongres:

  • Reshoring
  • Kortere keten
  • Duurzaamheid
  • Energie

Woensdag 14 september
Zaal 1│13:30 tot 15:55 uur

Programma 14 september

MaterialDistrict Expo

Plastic is overal, van verpakkingen in de supermarkt tot vloeren tot uw kleding. Helaas betekent overal ook echt óveral: plastic bevindt zich in de natuur, de oceanen en zelfs ons eigen lichaam. Nu de verwoestende effecten van plastic steeds duidelijker worden, is het tijd om de manier waarop we dit materiaal gebruiken te heroverwegen. Om plastic toekomstbestending te maken, moet een heroverweging worden gemaakt van de manier waarop we de beschikbare middelen en onze productietechnieken gebruiken.

Deze 120 materialen zijn bedoeld als inspiratie voor nieuwe manieren om te kijken naar wat over het algemeen wordt beschouwd als wegwerpmateriaal, van hergebruik tot vervanging. Van de meer voor de hand liggende producten van gerecycled plastic tot bioplastic gemaakt van maïszetmeel, koffiedik of koeienbloed, en van verpakkingsalternatieven zoals preipapier tot recyclebare materialen zoals glas voor akoestische panelen, deze materialen laten zien dat ‘afvalmaterialen’ een uitstekende hulpbron zijn voor verschillende doeleinden als alternatief voor plastic. En als plastic uw enige optie is? Nieuwe productietechnieken zoals 3D-printen bieden een geweldige manier om de benodigde hoeveelheid materiaal te verminderen.

Over MaterialDistrict
MaterialDistrict is 's werelds toonaangevende matchmaking platform op het gebied van innovatieve materialen. De waarde van MaterialDistrict als inspiratiebron voor hoogwaardige materialen is duidelijk: R&D- en ontwerpprofessionals uit alle sectoren gebruiken het platform om nieuwe materiaaloplossingen te ontdekken. Dagelijks via MaterialDistrict.com, jaarlijks in MaterialDistrict Utrecht en periodiek het hele jaar door met reizende MaterialDistrict Expo, MaterialDistrict Talks en MaterialDistrict Pop-Up events. 

Bezoek stand 480.

Bekijk hier de plattegrond

materialdistrict expo futurproof plastics 8 v5

Internationale Meet & Match

Enterprise Europe Network organiseert in samenwerking met Mikrocentrum de internationale B2B matchmaking tijdens de Kunststoffenbeurs. Het doel van het meet & match event is om relevante contacten te vinden in de gehele keten door persoonlijke 1:1 gesprekken te faciliteren. 

Het doel van de Meet & Match:

  • ...tot stand brengen en versterken van Europese contacten
  • ...vinden van relevante business partners
  • ...ontdekken van innovatieve oplossingen voor diverse problemen
  • ...waarnemen en identificeren van partners voor (Europese) onderzoeksprojecten  
  • ...vinden van interessante en potentiële samenwerkingsmogelijkheden
  • ...versterken en ondersteunen van internationale samenspraak

Meld direct aan voor Meet & Match