Kunststoffenbeurs 2023 Rethinkawards

Inschrijving Rethink Awards 2023 geopend

Dit jaar wordt de Rethink Award uitgereikt op de Kunststoffenbeurs 2023. Met de Rethink Awards geven de NRK en Plastics Europe elke twee jaar het podium aan bedrijven die werken aan duurzaam en circulair rubber en kunststof. Vanaf 1 maart 2023 kunnen de leden van deze organisaties hun producten en initiatieven voor de awards indienen. In totaal dingen negen genomineerde bedrijven mee naar de prijzen in drie categorieën en de Publieksprijs.

Met de Rethink Awards 2023 laten de NRK en Plastics Europe zien hoe de rubber- en kunststofindustrie definitief de weg heeft ingeslagen naar een duurzamere wereld. 

De circulaire product- en materiaalinnovatie zijn inmiddels zeer talrijk en dat mag gezien worden" - Harold de Graaf (algemeen directeur NRK)

“Veel van onze leden passen materiaalreductie toe en verwerken gerecyclede en biobased grondstoffen. Ook zijn er talloze voorbeelden van producten die door een slim ontwerp kunnen worden hergebruikt of gerepareerd en na gebruik recyclebaar zijn. Met de Rethink Awards 2023 laten we zien dat de producten die onze leden maken van grote waarde zijn voor onze maatschappij en ons ecosysteem en uitstekend passen binnen de circulaire economie.” - vertelt Harold de Graaf

Volop betrokken bij innovaties

“De leden van Plastics Europe zijn volop betrokken bij innovaties in de gehele productieketen van plastics”, zegt Drea Berghorst, directeur van Plastics Europe. “Naast materiaalinnovaties gaat het dan ook om procesinnovaties. Innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen die ervoor zorgen dat meer plasticafval geschikt wordt gemaakt en beschikbaar komt voor mechanische en chemische recycling. En waardoor de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen voor de productie van nieuwe plastics verder afneemt.“

Wie kan meedoen?

Meedoen aan de Rethink Awards 2023 is mogelijk voor NRK- en Plastics Europe-leden die innoveren op het gebied van duurzaamheid en bijdragen aan de circulaire economie, de veiligheid en het comfort van gebruikers. Ondernemers maken kans op één van de prijzen door hun product of initiatief vóór 31 mei van dit jaar in te dienen via www.rethinkplastics.nl. Een vakjury met vertegenwoordigers van belangrijke stakeholders uit de industrie bepaalt wie de genomineerden zijn. Zij kiezen de drie winnaars van de Rethink Awards 2023 aan de hand van de vijf Re’s van het programma Rethink: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Re-use (hergebruik product) en Recycle (inzameling en recycling).

 De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tijdens de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen in Den Bosch, waar ook de Rethink Plastics Expo te zien zal zijn. Tijdens de uitreiking kan het aanwezige publiek stemmen op de nominaties. Daarmee zal bekend worden wie de Publieksprijs in de wacht sleept. De winnaars ontvangen de Rethink-trofee, een oorkonde op naam en krijgen veel aandacht in de (vak)media.

Over Rethink

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststofproducerende en kunststofverwerkende industrie, waar ook de rubber- en composietindustrie en de recyclers onder vallen. Met Rethink zet de industrie zich actief in als belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving. Of dit nu gaat over rubber en kunststof in het algemeen of daaraan gerelateerde maatschappelijke thema’s. De bedrijven maken bijzondere en waardevolle producten en zien het als hun taak om dat zo duurzaam en efficiënt mogelijk te doen.

Zij willen hun kennis en visie delen en de betrokkenheid bij maatschappelijke discussies vergroten en versterken. Thema’s als functionaliteit, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, recycling, CO2-reductie en innovatie staan prominent op de agenda.

Wil jij graag aanwezig zijn bij de uitreiking van de Rethink Awards? Meld je dan gratis aan voor de Kunststoffenbeurs.