Programma

Naast de inspirerende expo met ruim 275 exposanten is er ook een uitgebreid programma. Gedurende de twee dagen worden, verdeeld over 3 zalen, diverse lezingen verzorgd. Deze lezingen worden verzorgd door onafhankelijke sprekers en door experts namens de exposanten. Zie hieronder de programmaonderdelen:

Congresprogramma 14 september
Congresprogramma 15 september
AM Masterclass
Materia Expo
Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope

Diverse side events
U kunt als branchevereniging en/of netwerkorganisaties via ons ook een zaal(tje) reserveren bij Brabanthallen. Denk aan een ledenbijeenkomst, bestuursvergadering of een projectteambijeenkomst. Of wellicht wilt u uw eigen seminar organiseren tijdens de Kunststoffenbeurs. De organisatie neemt uw bijeenkomst graag mee in de communicatie. Vanzelfsprekend wordt hier met u meegedacht. 

 

AM Masterclass

Brainport Eindhoven en Mikrocentrum organiseren tijdens de Kunststoffenbeurs 2022 samen een AM Masterclass

In de AM Masterclasses kunnen bedrijven zich laten inspireren over de mogelijkheden van additive manufacturing. Per masterclass krijgen de deelnemers aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden heldere informatie over de mogelijkheden om met 3D printen te starten of op te schalen in een betreffende sector. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. de aanleiding, rendementen, resultaten, investeringen en het proces van implementeren. De masterclass is relevant voor maakbedrijven, eindgebruikers die nog moeten worden geïntroduceerd in deze productietechnologie, als ook productie-techologieleveranciers die de AM markt willen verkennen. Deelnemers kiezen op welke applicatiegebieden ze kennis op willen doen of over welke aspecten van de technologie ze willen leren. Daarnaast wordt in de masterclasses gewerkt met concrete business cases, verwijzen we naar opleidingen en bieden we mogelijkheden om, door middel van vouchers of innovatiesamenwerkingen, te starten met verkennen van en experimenteren met de door jouw gewenste toepassingen. Daarom spreken we van een “learning community”.

Tijdens de Kunststoffenbeurs 2022 zullen lezingen ingaan op de onderwerpen flexibele digitale productie, automatisering van enkelstuksproductie, duurzame materialen en de mogelijkheden van multimateriaal printen.

De masterclasses worden mede mogelijk gemaakt door: Brainport Industries, K3d-addfab, AMcubator, Rai Automotive Industry NL, fieldlab MM3D, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Smart Industry Hub Zuid.

Optimaal netwerken tijden de uitgebreide netwerkborrel - 14 september

Dag 1 van de Kunststoffenbeurs wordt afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel in hal 2.
Deze start om 16:30 en duurt tot 18:30 uur. Vanzelfsprekend zorgt de organisatie voor een drankje, hapje en live entertainment. De netwerkborrel is bedoeld voor zowel de exposanten als de bezoekers. Wij stellen alles in het werk zodat u optimaal kunt netwerkwerken in een informele sfeer.
Gratis deelname, zonder aanmelding.

PS. Er zijn plannen om voor exposanten een samenkomst te regelen in het centrum van de stad. Dit zal zijn op 14 september rond 21:30 uur. Meer info volgt!

DSC05395

Rethink expo

Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope

Een van de speciale themapleinen die tijdens de Kunststoffenbeurs te bezoeken is, is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope. Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie haar kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de kunststof- en rubberindustrie. Op de Rethink Expo ontdekken bezoekers hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten.

Meer informatie