KS2021 1200x628 Innovaties

Ontdek deze innovaties tijdens de Kunststoffenbeurs 2021!

Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de vele mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Ontdek alle trends tijdens Kunststoffenbeurs 2021. Graag lichten wij een aantal innovaties voor u uit:

ECO TPE-Platen | Technirub Vizo International B.V. | stand 8
TPE-materiaaloplossing | Kraiburg TPE GmbH & Co. KG | stand 103
Nieuw lagedruk cartridge verfsysteem | TSG Group | stand 213
Energiezuinige honeycomb granulaat droger | Moretec Plastic Machinery | stand 51
AL-Cross - mobiel laser lassysteem - tcms e.K. – lasertechnology | stand 366
Sepro Success Robots opnieuw ontworpen – Sepro Group | stand 40
QolorTech®NIR: recycle artikelen door volledige NIR detectie- QolorTech bv | stand 87
Recyclebaar bio-membraan haalt olie uit water - Christelijke Hogeschool Windesheim | stand 151
Nieuw Hot-runner controle systeem - Elotech Industrieelektronik GmbH | stand 206
Nauwkeurig transport- en doseersysteem voor explosiegevaarlijke producten - AZO NV | stand 230
Wateranalyse apparaat – HSV Groep | stand 157
Hot-runner nozzle voor directe zijinjectie – THERMOPLAY | stand 335
Shimadzu Testing Machine Configurator - Shimadzu Benelux | stand 165
Economische en ecologische voordelen van elektrische aandrijvingen in ultrasone lasmachines - MS Ultraschall Technologie GmbH | stand 244
Koolstofneutrale verbindingen of verbindingen met een verminderde ecologische voetafdruk - The SDG group | stand 253
MEAF test- en demonstratie extrusielijn voor: PET/PP/PS/GPPS/PE/TPE/PB – MEAF | stand 155

ECO TPE-Platen - Technirub Vizo International B.V.

TPE-rubber is veel duurzamer dan ‘gewoon’ rubber. TPE wordt nog niet zo vaak gebruikt omdat ondernemers zich vaak niet bewust zijn van de voordelen van het materiaal. Technirub zet zich de komende jaren in om TPE onder de aandacht te brengen. Waarom? Ten opzichte van andere rubbersoorten heeft TPE flink wat voordelen. Vooral op het gebied van duurzaamheid! Zo krijgen klanten meer kwaliteit én draagt Technirub haar steentje bij aan het milieu.

Met trots presenteert Technirub de nieuwste aanwinst in het assortiment. Platen van een thermoplastischrubbersoort die Nederland nog moet ontdekken: TPE.

Technirub Vizo International B.V. 3262884 202172312530 groen zonder inlage

TPE-materiaaloplossing - Kraiburg TPE GmbH & Co. KG

Onze nieuwe RC/UV-serie is uw TPE-materiaaloplossing met een hardheidsafhankelijke postindustriële gerecyclede inhoud van 20-40% voor toepassingen die UV-bestendigheid en hechting aan PP vereisen. De verbindingen zijn geschikt voor buitentoepassingen in auto’s en zijn verkrijgbaar in het zwart.Kraiburg TPE GmbH Co. KG 3267010 2021729163952 KRAIBURG TPE RC UV KeyVisual RGB

Nieuw lagedruk cartridge verfsysteem - TSG Group

TSG Group heeft haar klant geholpen met design, ontwikkeling en industrialisatie van het nieuwe PPG SprayMaster verfsysteem. Het product helpt de professional om buitenschilderwerk sneller en met een hogere kwaliteit aan te brengen. Naast duurzame inzet van kunststof voor verschillende onderdelen, is rekening gehouden met eenvoudig gebruik en makkelijke service. In de productarchitectuur zijn verschillende kunststofverwerkende productietechnieken verwerkt zoals spuitgieten, blaasvormen en additive manufacturing. De toepassing van kunststof in het product biedt voordelen in vormgevingsvrijheid, chemische resistentie en reiniging en recycleerbaarheid, omdat de meeste onderdelen polyolefine gebaseerd zijn.

Energiezuinige honeycomb granulaat droger - Moretec Plastic Machinery

Traditionele drogers gebruiken veel energie omdat deze met moleculaire korrels werken. Doordat de korrels voor 30-70% uit klei bestaan is er veel warmte nodig om het regeneratieproces uit te voeren. De unieke drogers van Vismec zijn gepatenteerde honeycomb drogers waarbij het drogen en regenereren continu plaatsvindt en daardoor uitermate stabiel is. Het moleculair materiaal bestaat niet uit korrels maar uit poeder dat geïntegreerd is in een honingraat. Door deze techniek hoeft er maar op een lage temperatuur te worden geregenereerd en is de droger gemiddeld 40% energiezuiniger dan traditionele drogers.

Moretec Plastic Machinery 3261825 2021727125719 Moretec Vismec honeycomb drogers

AL-Cross - mobiel laser lassysteem - tcms e.K. – lasertechnology

De voordelen van het mobiele laser lassysteem van AL-Cross:

 • Werken in zeer hoge en diepe posities
 • Versterkte schokbescherming door stabiele aluminium handgrepen en een robuuste stalen behuizing
 • Nieuwe multifunctionele joystick AL-Drive: ergonomisch en geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen
 • Intuïtieve software en apps voor bepaalde lastaken
 • Kantelbaar HMI-touchscreen voor optimale zichtbaarheid
 • Open lasersysteem – u werkt zonder de werkruimte te beperken
 • Veilig werken – het systeem voldoen aan prestatie niveau D
 • Zeer korte insteltijden
 • Extreem flexibel

tcms e.K. lasertechnology 3268096 202172610621 AL CROSS transparent 1500x1000

Sepro Success Robots opnieuw ontworpen – Sepro Group

Sepro’s best verkochte Success Line is volledig opnieuw ontworpen en bevat nu een 5-assige servo-versie. Best-in-class technologie inclusief betrouwbare nokkenvolglagers, grotere verwerkingscapaciteit van onderdelen en Y-vrije eenvoud maakt Success de meest veelzijdige en meest technologische in zijn klasse. Er zijn acht modellen beschikbaar voor IMM’s van 60 tot 900 ton.

Sepro Group 3263178 202172111158 Sucess 11 X TE2

QolorTech®NIR: recycle artikelen door volledige NIR detectie- QolorTech bv

Het hoogwaardige NIR-detecteerbare kleurenassortiment biedt effectieve oplossingen zonder roet waardoor gebruikt verpakkingsmateriaal opnieuw kan worden geïntegreerd in de waardeketen. Post consumer recyclaat  wordt gebruikt als grondstof bij de productie van verpakkingsmateriaal. Overkleuren met QolorTech®NIR zorgt voor NIR-detectie en ondersteunt zo de circulaire economie.

Toepassingen:
De NIR-detecteerbarre masterbatches zijn geschikt voor het kleuren van PCR-materiaal voor eindgebruik in verpakkingstoepassingen, bijvoorbeeld bloempotten.

Voordelen:

 • Verschillende kleuren beschikbaar, van lichtgrijs tot zwart, met ene hoge mate van dekking
 • Volledig NIR detecteerbaar en recyclebaar
 • Diepgaande expertise van het technische team van QolorTech
 • Acht modellen beshcikbaar voor IMM’s van 60 tot 900 ton.

QolorTech bv 3261830 2021720124353 NIR detection process

Recyclebaar bio-membraan haalt olie uit water - Christelijke Hogeschool Windesheim

Onderzoekers van NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen hebben een membraan uit appelzuur, een groene grondstof uit fruit gemaakt. Het membraan kan olie scheiden van water bijvoorbeeld bij een lekkage op zee. Is het membraan vervuild dan kan het eenvoudig worden gerecycled door het te vermalen, schoon te maken en weer tot membraan te persen. Dit onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Advanced Materials.

Christelijke Hogeschool Windesheim 3262401 2021715145524 Windesheim adma202008460 fig 0001 m

Nieuw Hot-runner controle systeem - Elotech Industrieelektronik GmbH

Elotech ontwikkelt en produceert al 25 jaar elektronische en softwarecomponenten voor de Hot-runner-besturingssector. Nu gebruikt Elotech dit potentieel om zijn eigen innovatieve besturingen aan te bieden en stelt hier nieuwe technologische normen.

Elotech Industrieelektronik GmbH 3264134 20217159234 cSJ019 Elotech Produktfotos 0023

Nauwkeurig transport- en doseersysteem voor explosiegevaarlijke producten - AZO NV

De laatste innovatie van AZO zorgt ervoor dat u zonder zorgen explosiegevaarlijke producten kan transporteren en gravimetrisch kan doseren via het batch principe. Dit compact modulair opgebouwd systeem kan tot 6 verschillende producten in één batch gramnauwkeurig afwegen. De klep op het einde van de trilgootdosering zorgt ervoor dat geen product ongewenst in de weegbunker terechtkomt.

AZO NV 3263173 2021712143214 IMG 1814 002

Wateranalyse apparaat – HSV Groep

HSV is uw productiepartner die flexibiliteit en creativiteit biedt. Vanuit hun passie voor kunststoffen werken wij graag met u samen om design, functionaliteit en kwaliteit van uw product te optimaliseren. Bespaar kosten door het slimme ontwerp van de combinatie van het hybride schuimgieten en deeltjesschuimtechniek.

HSV Groep 3263052 20217813655 Wateranalyse

Hot-runner nozzle voor directe zijinjectie – THERMOPLAY

Deze nieuwe TFS hot runner nozzle met open zijpoort is verkrijgbaar in radiale of lineaire lay-outs. De TFS-nozzles zijn met name geschikt voor spuitgietonderdelen die een cosmetisch injectiepunt nodig hebben en onderdelen waarvoor de optimale injectiepositie vanaf de zijkant is waarin de matrijs opent. Deze toepassingen omvatten spuiten, doppen, buisjes, medische scherpe voorwerpen, maar ook persoonlijke verzorging, doppen en sluitingen, verpakkingsproducten, elektronische en technische componenten.

THERMOPLAY 3268094 202177161427 lineare4+4 draft

Shimadzu Testing Machine Configurator - Shimadzu Benelux

Beantwoord slechts enkele vragen en u maak uw eigen aangepaste testsysteem met de Shimadzu Testmachine Configurator.

Shimadzu Benelux 3262503 2021628143141 Testing Configurator

Economische en ecologische voordelen van elektrische aandrijvingen in ultrasone lasmachines - MS Ultraschall Technologie GmbH

Bespaar energiekosten door efficiënte, servo-elektrische aandrijvingen te gebruiken. Als wereldwijd erkende technologie is ultrasone technologie baanbrekend op het gebied van lassen, snijden, sealen, ponsen en klinknagels van thermoplasten, textiel en nonwovens, evenals het snijden van voedsel. Het toch al efficiënte verbindingsproces door middel van ultrasone technologie, met zijn bekende korte proces- en cyclustijden wordt nog efficiënter gemaakt door het gebruik van servo-elektrische aandrijvingen en zorgt voor ene betere laskwaliteit van de kunststof onderdelen assemblage.

De volgende beknopte voordelen komen voort uit elektrisch aangedreven ultrasone machines en systemen:

 • Geavanceerde, verbeterde parameterisering en besturing van verbindings- of snijtoepassingen door snelheidsgestuurde procesbesturing
 • Hoge dynamiek met nauwkeurige bewerking en reproduceerbaarheid
 • Duurzame verlaging van de bedrijfskosten

MS Ultraschall Technologie GmbH 3262964 2021623142943 MSUT TOP 20khz Tisch Genesis c buegel black 160928 3500 rg XR ret Weiss

Koolstofneutrale verbindingen of verbindingen met een verminderde ecologische voetafdruk - The SDG group

The SDG group produceert en ontwikkelt verbindingen met een verminderde ecologische voetafdruk op basis van gerecycled materiaal of we verminderen de hoeveelheid virgin plastics. We kunnen ze zelfs presenteren als een CO2-neutrale verbinding via compensatie of compensatie van CO2-emissies.

the SDG group 3263174 202161191837 Oceanix 2

MEAF test- en demonstratie extrusielijn voor: PET/PP/PS/GPPS/PE/TPE/PB – MEAF

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om te testen, de eigenschappen van het eindproduct te verbeteren of monsterrollen te produceren? MEAF helpt u! De interne extrusielijn van MEAF voor test- en demonstratielijnen staat klaar om uw testmateriaal te huisvesten en heeft ene kleinere rol materiaal beschikbaar voor verdere tests in uw faciliteiten.

MEAF 3264135 202155171712 MEAF testline2

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan naar de Kunststoffenbeurs in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

Registreer nu voor gratis toegang