Kunststoffenbeurs 2018

Kunststoffenbeurs ook in 2018 weer het trefpunt voor de hele sector

Op 26 en 27 september 2018 organiseerde Mikrocentrum de 20e editie van de Kunststoffenbeurs in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Dit jaar stond vooral in het teken van het 20 jarig jubileum van de beurs. In 2 volle dagen hebben ruim 3200 bezoekers elkaar ontmoet, inspiratie geput uit lezingen door 60 sprekers, contacten gelegd met 278 exposanten en de kans genomen via het Enterprise Europe Network internationaal te netwerken.

De Kunststoffenbeurs was ook deze jubileumeditie hét jaarlijkse moment waar alle partijen uit de gehele kunststofbranche elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en netwerken. Dat de Kunststoffenbeurs  tot ver de grenzen reikt, bleek uit het feit dat er 23 nationaliteiten vertegenwoordigd waren. En dat zijn feiten om op trots op te zijn, aldus Els van de Ven, Manager van de Kunststoffenbeurs: “Wij als Mikrocentrum zijn trots op het feit dat we al 20 jaar de gehele sector bij elkaar mogen brengen. Dit is en blijft belangrijk want kunststof speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Er zijn fantastische dingen die we met kunststof kunnen doen. De Kunststoffenbeurs maakt de mogelijkheden zichtbaar en helpt een antwoord te geven op actuele vraagstukken.”

Een reis door 20 jaar Kunststoffenbeurs

Een 20 jarige editie biedt de uitgelezen kans om de bezoeker mee te nemen op reis naar het verleden, het heden en de toekomst. Dit thema stond dan ook in vele activiteiten centraal. Zo kon men in de Hall of Fame en op het Demoplein de ontwikkelingen van de afgelopen twee decennia ontdekken. Deze werden gepresenteerd door de 30 exposanten die er al vanaf het eerste uur bij waren en in een fotocollage van iedere edities. Ook in het lezingenprogramma werd er teruggekeken en vooruitgeblikt. Zo deelde Joop Onnekink van Pezy Group in een duo-lezing met Mark-Olof Dirksen van Philips in vogelvlucht de laatste ontwikkelingen.

Circulaire samenwerking met NRK

Wederom werkte Mikrocentrum intensief samen met het NRK, de federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie. Het NRK opende het lezingenprogramma met de lezingentrack “Back To the Future” waarbij circulaire economie en duurzaamheid en centraal stonden. In vijf lezingen belichtten de sprekers inzichten op het gebied van profit, planet, polymer and people.

Blik op de toekomst

Er werd tijdens de Kunststoffenbeurs niet alleen gekeken naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Zo presenteerde David Kemps van ABN Amro de uitkomsten en toekomstige kansen naar aanleiding van een onderzoek naar de Nederlandse kunststoffenindustrie. Ook op het gebied van productontwikkeling werd er naar de toekomst gekeken. Een van de opkomende trends op dit gebied is Human Centered Design. Mileha Soneji van VanBerlo vertelde in haar lezing hoe in het ontwerpproces van kunststof producten de mens centraal kan worden gezet. Jan Willem Wieringa van Desch Plantpak sloot de keynotes af met inzichten in lijn met de Rethink gedachte. Hierbij lag de focus op het verbeteren van de business dankzij inzicht in KPI’s en de inzet van recyclaat.

Kunststoffen 2019

De volgende editie van de Kunststoffenbeurs staat gepland op 25 en 26 september 2019. Via deze website houden wij u graag op de hoogte.

Registreer nu voor gratis toegang