KS2021 1200x628 Machineplein2

Kunststoffenbeurs 2021 in de spotlight met haar unieke Machineplein

Op 15 en 16 september 2021 vindt Kunststoffenbeurs 2021 plaats! Via onze social media kanalen, verschillende mails en onze website heeft u al veel kunnen lezen over het congresprogramma en de internationale Meet & Match. Graag nemen we u mee naar het Machineplein. Dit speciale plein biedt leveranciers van machines voor de kunststofverwerkende industrie de mogelijkheid om hun werkende machine aan u te tonen. In dit artikel geven we u alvast een sneak peek van de exposanten.

Arburg BV – Standnummer 43

Arburg is een Duitse machineconstructie en een internationale fabrikant van spuitgietmachines voor kunststofverwerking. Op het Machineplein presenteren zij de ALLROUNDER 370 A 600-170 with Multilift V. aan u. Dit is een elektrische spuitgietmachine voorzien van het nieuwe Gestica besturingssysteem met geïntegreerde robotbesturing. De machine produceert een beker met een R-cycle QR-code voor de afvalverwerkende industrie het datapaspoort van het product. Hiermee kan de afvalverwerker alle gegevens van het product in de cloud terugvinden en kan het product op de juiste manier gerecycled worden. Daarnaast presenteert Arburg ook een nieuwe app store: aXw.

Arburg ARB00176306 370A Knitterbecher Uebersicht 21760

BMB - Standnummer 38

BMB is gespecialiseerd in de productie van spuitgietmachines. BMB presenteert The Injection Moulding Machine op de Kunststoffenbeurs 2021. Deze duurzame spuitgietmachine is laag in energiegebruik en wordt gebruikt voor de productie van dunwandige voedselcontainers met IML technologie.

BMB the injection moulding

Boy Benelux – Standnummer 34

De kunststofindustrie in een notendop met BOY Benelux! Op de stand van BOY Benelux ziet u het totaalaspect van kunststofproductie. Tijdens de vakbeurs maken zij op het plein de cirkel van de kunststofverwerkende industrie rond. Van het extruderen van de masterbatch, het verwerken op twee spuitgietmachines en de daarbij behorende randapparatuur. Machines die u zeker ziet op het Machineplein: Boy 2C-S, Boy 25E, BOY 60E en BOY XS-V.

Boy Benelux BOY XS VBoy Benelux BOY 60EBoy Benelux BOY 25EBoy Benelux BOY 2K S2

Engel Benelux - Standnummer  30

De e-motion-serie van Engel Benelux is uitgerust met alles wat u nodig heeft voor veeleisende toepassingen:
Drie verschillende indelingen van de injectie-unit en het uitgebreide assortiment van eigen ontwikkelde schroeven stellen u in staat om elk soort materiaal betrouwbaar te plastificeren en te injecteren. Bovendien garanderen een afgedichte kniehefboom en een versterkte plaat een snel, schoon en constant resultaat van hoge kwaliteit in de productie. Gecombineerd met een breed gamma aan sluitkrachten, de expertise van Engel Benelux op het vlak van automatisering en de digitale IQ-producten, bieden wij zij u een efficiënte én krachtige totaaloplossing.

Engel Benelux e motion 160T

Kotraco Plastic Machinery - Standnummer 39

De volledig elektrische extrusieblaasmachines van GDK zijn compact, hebben een laag energie-verbruik, een uiterst nauwkeurige reproductie, maar zijn vooral eenvoudig te bedienen. Ze zijn zeer geschikt voor de productie holle producten in PE, PP, PETG en PVC. Typische extru-sieblaasproducten zijn containers, flessen, flacons en jerrycans.

Het leveringsprogramma van GDK bestaat uit vijf modellen met een blaasvolume van 250 ml tot 20 l. De blaasmachines kunnen worden uitgevoerd met een enkele of meervoudige kop en heb-ben een volledig elektrische aandrijving. GDK wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Kotraco Plastic Machinery.

K21 Kotraco GDK Blaasmachine

KraussMaffei Group Benelux – Standnummer 48

KraussMaffei Group Benelux begeeft zich in alle takken van de kunststofindustrie én in vele applicaties. Op het Machineplein laten zij twee van hun vol-elektrische spuitgietmachines zien: KM 161-750 PX en de LRX Easy Control robot. De innovatieve machines kunnen verbonden worden met verschillende programma’s zoals: APC+ en Social Production. Het KraussMaffei team laat u graag zien hoe de machines werken en zijn te bedienen.

KraussMaffei

Moretec Plastic Machinery – Standnummer 51

Moretec ontzorgt op het gebied van efficiënter werken en slimmer produceren met het inzetten van de juiste machines en apparatuur om daarmee kostenefficiënter te produceren. Van onderhouds- en servicewerkzaamheden, machines en apparatuur tot een compleet turn-key project helpt Moretec. De twee verschillende spuitgietmachines van Moretec vindt u op het Machineplein, stand 51.

Moretec2

Robotech BV - Standnummer 33 

Robotech demonstreert op de Kunststoffenbeurs 2021 een oplossing om hoogwaardige spuitgietproductie mogelijk te maken. Een totaaloplossing van standaard componenten geïntegreerd tot één complete machine levert bedieningsgemak en een enorm concurrentievoordeel. Tijdens de beurs presenteren zij de elektrische Zhafir Zeres III Serie. Dit is een flexibele machine met ingebouwde hydraulische unit. De Zhafir Zeres III Serie-300 is nog dynamischer en heeft meer integratiemogelijkheden. De machine wordt gepresenteerd met Sepro Robot, welke is geïntegreerd in de besturing. Maak op het Machineplein kennis met alle andere besturingsmogelijkheden en de energiebesparende mogelijkheden van de Zhafir Zeres III Serie(-300).

Sepro Group - Standnummer 40

Sepro Group biedt wereldwijde oplossingen voor de automatiseringsvereisten van uw kunststof spuitgietmachine. Robot Sepro en Automation Sepro zijn speciaal ontworpen om de productie te automatiseren. Maak op het Machineplein kennis met het succes van een bereik van een 3-axis robot die speciaal is ontworpen voor eenvoudige pick & place en stapel toepassingen. Daarnaast maakt u kennis met een complete opnieuw ontworpen lijn inclusief een 5-axis-servo versie. 

Sepro Sucess 11 X TESepro Success 11 C TE Droite HD+

Thiele&Kor Plastics Machinery BV - Standnummer 42

Thiele&Kor Plastics Machinery is een jong bedrijf met veel ervaring dat gespecialiseerd is in het leveren van spuitgietmachines, robotsystemen en randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie. Tijdens de Kunststoffenbeurs wordt er een de IntElect van Sumitomo Demag met een Wemo W3-5 robot gepresenteerd. Deze vol elektrische spuitgietmachine wordt gekenmerkt door zijn precisie en energie-efficiëntie. De Wemo 3-5 robot is inzetbaar als takkenpikker maar ook als producthandlings robot.

ThieleKor IntElect2 100 front cover

Meer ontdekken?

Uiteraard kunt u nog veel meer ontdekken op het Machineplein en de Kunststoffenbeurs. Bekijk het uitgebreide congresprogramma of de plattegrond en blijf up-to-date van het laatste nieuws via onze social media pagina’s: LinkedIn of Twitter.

Dit is Kunststoffenbeurs 2021

De Kunststoffenbeurs is dé ontmoetingsplek voor de hele keten in de Benelux. Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de vele mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

Registreer nu voor gratis toegang