KS2021 1200x628 Reobijn

Reobijn bouwt duurzaam en ambitieus!

Reobijn, een modern kunststof spuitgietbedrijf uit Haaksbergen, is gestart met de graafwerkzaamheden voor de uitbreiding van de productiefaciliteiten. Naast verruiming van de productiecapaciteit zal Reobijn een belangrijke stap zetten op het gebied van duurzaamheid. De restwarmte uit het proces wordt hergebruikt, het energieverbruik wordt verminderd en de elektriciteit wordt opgewekt middels een grote hoeveelheid zonnepanelen. Reobijn is exposant op de Kunststoffenbeurs.

Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer mogelijkheden voor onze klanten.
Aldus Paul de Reus, Salesmanager bij Reobijn

De uitbreiding van ruim 2.000 m2 biedt de mogelijkheid om grotere spuitgietmachines te installeren die grotere producten kunnen maken. Hierdoor kan Reobijn haar klanten een breder pakket aanbieden en nog beter van dienst zijn. In totaal zal Reobijn na de realisatie van de uitbreiding aan ca. 100 medewerkers werkgelegenheid bieden.

Bouwteam

De bouw wordt uitgevoerd door aannemersbedrijf Wilmink Oosterveld te Borne, waarmee Reobijn een jarenlange samenwerking heeft. In het bouwteam wordt het proces gestroomlijnd met als resultaat een optimale doorlooptijd en kwaliteit, zelfs tijdens de ontwerpfase was Wilmink al van grote toegevoegde waarde. De planning is dat de bouw in februari 2022 gereed is.

"Vol lof zijn wij ook over de medewerking van gemeente Haaksbergen", zegt Chris Visschedijk, projectleider nieuwbouw van Reobijn. In een vroeg stadium zijn de plannen al besproken met de gemeente en tijdens alle fases van het project was de medewerking uitstekend. 

Foto start bouw2

Energiezuinig en duurzaam

De nieuwbouw is ontworpen door FONS. Architectuur & Bouwregisseurs uit Hengelo, wat heeft geresulteerd in een uitgekiend en fraai ontwerp. Zoals Roy Morsink formuleert: Wij als FONS. geloven in energiezuinig en duurzaam als basis voor vernieuwende architectuur waarbij omgeving, architectuur en interieur elkaar versterken. Deze bouw belooft een fraai voorbeeld hiervan te worden.

Ook is besloten om een nieuwe koelinstallatie te installeren waarmee het proces nauwkeuriger gekoeld kan worden en optimaal omgegaan wordt met energie. Met deze nieuwe koelinstallatie kan Reobijn de restwarmte gebruiken om haar bedrijf in de winter te verwarmen. Ook wordt het dak voorzien van zonnepanelen, waardoor Reobijn een zeer duurzaam kunststof productiebedrijf wordt voor industriële componenten!

Artist Impressie

Over Reobijn

Reobijn heeft meer dan 60 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het (mede)ontwikkelen, produceren, assembleren en de verdere logistieke afhandeling van technisch hoogwaardige kunststof producten. Reobijn levert onder andere aan grote en bekende multinationals, zoals Atag Verwarming Nederland, TKF, Brink Climate systems, Eaton en Zehnder Group Nederland. Een groot gedeelte van de geproduceerde producten wordt geëxporteerd, leveringen vinden zowel binnen als ook buiten Europa plaats.

Reobijn heeft twee zusterbedrijven in dezelfde bedrijfstak, te weten Final Plastics Nederland en Kennemer Plastic Industrie. Het gezamenlijke machinepark bestaat uit meer dan 80 spuitgietmachines, waaronder veel 2K machines. Door de realisatie van de uitbreiding is Reobijn nu al op zoek naar extra medewerkers. Vakmensen met technisch inzicht en innovatievermogen zijn en blijven ontzettend belangrijk bij de productie van technisch hoogwaardige producten.

Meer weten? Bezoek Reobijn tijdens de Kunststoffenbeurs! Bekijk de plattegrond voor de standlocatie.

Registreer nu voor gratis toegang