KS2021 1200x628 Rethink Expo2

Primeur op de Kunststoffenbeurs: de Rethink Plastics Expo!

Op 15 en 16 september 2021 vindt de Kunststoffenbeurs 2021 plaats! Dit jaar de primeur op de Kunststoffenbeurs: de Rethink Plastics Expo! Deze expo geeft een mooi overzicht van de veelzijdigheid en het duurzame, innovatieve karakter van de kunststof- en rubberindustrie. Tijdens de Kunststoffenbeurs maakt u op dit plein kennis met slimme oplossingen en toepassingen binnen het thema circulaire economie. In dit artikel geven we u alvast een sneak peek van het duurzame plein.

De waarde van kunststof voor de samenleving

De kunststof- en rubberindustrie maakt bijzondere en waardevolle producten. Deze producten maken deel uit van ieders leven, zijn niet weg te denken uit de moderne samenleving en zijn onderdeel van veel onmisbare en noodzakelijke producten. Rethink Plastics ziet het als hun taak om dat op een duurzame en efficiënte manier te doen.

Duurzame kunststoffen zijn deel van de oplossing

De kunststofindustrie is een zeer innovatieve branche die voortdurend zoekt naar verdere verbetering van processen en producten. U en wij willen kennis en visie delen om zowel binnen als buiten onze branche het gesprek aangaan over onder andere het nut, veiligheid, duurzaamheid, gebruik en hergebruik, preventie en innovatie van onze kunststofproducten. Rethink Plastics levert een bijdrage aan het realiseren van een circulaire economie. Dit doen zij aan de hand van 5 RE's.

REuse
Kunststoffen zijn tè waardevol om zomaar weg te gooien en moeten zoveel mogelijk worden hergebruikt. Rethink Plastics ondersteunt daarom actief de ontwikkeling van herbruikbare plastic producten.

REcycle
Kunststoffen leveren, mede door hun grote voordelen bij gebruik, een essentiële bijdrage aan het realiseren van een duurzame samenleving. Onze industrie spant zich in om plastics zo te maken, dat ze ook weer goed recyclebaar zijn. Daarbij streven we naar een zo hoog mogelijke opbrengst en slimme recyclesystemen zoals mechanische en chemische recycling.

REdesign
Kunststoffen zijn onderdeel van de oplossing als het gaat om een duurzame samenleving, waarin veiligheid, gezondheid en comfort van mens én het milieu centraal staan. Met slimme designontwerpen streeft onze industrie naar hergebruik van plastics, minder materiaalgebruik en een hogere recyclebaarheid van plastics.

REnew
De industrie erkent de maatschappelijke thema’s en discussies rondom kunststoffen en rubber en werkt constructief mee aan oplossingen en verbeteringen. De industrie introduceert actief duurzame en hernieuwbare kunststoffen waarin fossiele grondstoffen worden vervangen door biobased grondstoffen.

REduce
Rethink Plastics en de industrie spant zich in om plastic steeds lichter, dunner en efficiënter te maken. Dat spaart grondstoffen en scheelt in afval.

Innovatie met kunststof

Om te laten zien wat de 5 RE’s in de praktijk betekenen en om lidbedrijven met aansprekende innovaties een podium te bieden, zijn de Rethink Awards in het leven geroepen. Dit evenement wordt georganiseerd vanuit Rethink: een samenwerking tussen de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en PlasticsEurope Nederland. De inzendingen en winnaars zijn mooie voorbeelden van producten en initiatieven die bijdragen aan verduurzaming, het terugdringen van de CO2-uitstoot, het stimuleren van de circulaire economie en het verbeteren van de veiligheid en het comfort van gebruikers. Zij geven Nederland toekomst en inspireren andere bedrijven binnen de productketen.

Inspiratie duurzame kunststoffen

De veelzijdigheid van de inzendingen voor de Rethink Awards was een toonbeeld van de diversiteit van onze branche. Van grondstofproducenten tot fabrikanten tot recyclers: overal wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en verantwoorde industrie. Of het nu gaat over een recyclebaar alternatief voor een gebruiksproduct dat eerder niet te recyclen was, of nieuwe technologieën die het mogelijk maken om kunststof af te breken tot bouwstenen die weer de basis vormen voor nieuwe producten. De inspirerende voorbeelden van de genomineerden en winnaars van de awards en nog tal van andere innovatieve oplossingen ziet u bij de Rethink Plastics Expo. Laat u verwonderen op deze Expo wat er allemaal mogelijk is met kunststof.

Dit is Kunststoffenbeurs 2021

De Kunststoffenbeurs is dé ontmoetingsplek voor de hele keten in de Benelux. Een wereld zonder kunststoffen is haast ondenkbaar. Dankzij de vele mogelijkheden en toepassingsgebieden rollen er dan ook dagelijks wereldwijd miljoenen producten met kunststof van de productiebanden. Van dagelijkse consumentenproducten, (voedsel)verpakkingen tot onderdelen voor machines en auto’s, in bijna elk product zit wel kunststof verwerkt.

Registreer nu voor gratis toegang