MC2021 MC2021 KB Persbericht 2 weken voor beurs NL

Kunststoffenbeurs 2021 pakt uit met drie primeurs

Op 15 en 16 september 2021 komt de Kunststoffenbeurs, na een jaar afwezigheid, sterk terug. Organisator Mikrocentrum kijkt er naar uit om de gehele kunststof- en rubberketen weer bij elkaar te brengen in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch en pakt voor deze 22e editie uit met drie primeurs: het Machineplein, de Rethink Expo en België als partnerland.

De ontwikkelingen en technologische innovaties binnen de kunststof- en rubberindustrie hebben de afgelopen twee jaar niet stil gestaan. Kunststof en rubber zijn niet alleen waardevol voor gebruik in het dagelijks leven, maar ook op technisch vlak hebben deze materialen veel nieuws te bieden. Door de coronapandemie zijn deze ontwikkelingen minder zichtbaar voor het grote publiek. Reden temeer voor de organisatie om dit jaar deze ontwikkelingen en innovaties extra in de schijnwerpers te zetten en uit te pakken met het nieuwe Machineplein, de Rethink expo en België als partnerland.

Veilig een bezoek brengen aan de Kunststoffenbeurs

Veiligheid staat voor de organisatie altijd voorop en Mikrocentrum volgt alle coronaprotocollen. De Kunststoffenbeurs en de Brabanthallen voldoen aan de maatregelen zoals voorgeschreven door de Nederlandse overheid. “Vakbeurzen worden door de Nederlandse overheid gezien als doorstroomevenement en zijn daarom toegestaan. We hebben er alle vertrouwen dat de Kunststoffenbeurs dit jaar een succes wordt. Samen met de Brabanthallen en onze samenwerkingspartners, voeren we maatregelen door om het netwerken, kennisdelen en de nieuwste innovaties ontdekken zo veilig mogelijk te faciliteren.” Aldus Timo van Leent, Manager Kunststoffenbeurs bij Mikrocentrum.

Actuele thema’s uitgelicht

De Kunststoffenbeurs belicht dit jaar actuele thema’s als: nieuwe materialen, machines en machinebouw, kostprijs-besparing, optimalisatie van productieprocessen, productontwikkeling, duurzaamheid, recycling, biobased technologieën, reshoring en smart industry. Deze thema’s komen niet alleen terug in het uitgebreide congresprogramma maar worden ook getoond op het Machineplein, de Rethink Expo, het Belgisch Kennispaviljoen en de Hall of Fame. Bezoekers maken tijdens de wandeling over de beursvloer kennis met ruim 200 bedrijven gespecialiseerd in: kunststoffen, rubber, matrijzen, spuitgieten, extrusie, productontwikkeling en productie.

Uniek Machineplein

Voor het eerst biedt de Kunststoffenbeurs dit jaar een special plein waar machineleveranciers voor de kunststofverwerkende industrie werkende machines aan het publiek demonstreren. Een greep uit de bedrijven die hun machines presenteren op het Machineplein:

 • Arburg
 • BMB
 • Boy Benelux
 • CS Plastics
 • Engel Benelux
 • Equip-Plast
 • Ferlin Plastics Automation
 • Kotraco Plastic Machinery
 • KrausMaffei Group Benelux
 • Moretec Plastic Machinery
 • ORA Machines
 • PlastiKCs
 • Robotech
 • Sepro Group
 • Thiele&Kor Plastics Machinery

Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope

Ook nieuw dit jaar is de Rethink Expo door Federatie NRK en PlasticsEurope. Het Rethink initiatief werd tijdens voorgaande edities al uitvoerig belicht en toont ook deze editie haar kennis en visie op maatschappelijke discussies en de betrokkenheid van de Kunststof- en rubberindustrie. Op de Rethink Expo ontdekken bezoekers hoe de branche op een innovatieve manier continu werkt aan de verduurzaming, veiligheid en kwaliteit van haar activiteiten en producten.

België als partnerland

België staat als eerste partnerland centraal tijdens de Kunststoffenbeurs. De keuze voor België is een logische. Timo van Leent: “De Belgische kunststof en rubberbedrijven spelen een belangrijke rol binnen de industrie, er worden vele mooie ontwikkelingen en innovaties gerealiseerd. Bovendien zijn de Belgische exposanten en bezoekers al jaren goed vertegenwoordigd op de beurs en werken we nauw samen met Belgische kenniscentra. Reden te meer om deze ontwikkelingen en innovaties in de schijnwerpers te zetten. Op deze manier wordt het Belgische kennis- en bedrijvennetwerk meer prominent aan de Kunststoffenbeurs verbonden.”

Congresprogramma

30 lezingen en 4 keynotes door ASML, Plarebel, Deceuninck en Moba Group
Gedurende de twee dagen worden, verdeeld over 3 zalen, 30 lezingen verzorgd door onafhankelijke sprekers en door experts namens de exposanten. Naast deze 30 lezingen, staan er ook 4 keynotes op het programma:

 • Schoner, Nauwkeuriger, Betrouwbaarder. Uitdagingen en kansen op het gebied van kunststoffen - Peter Albers, ASML
 • Slim ontwerpen in het kader van grondstoffen - An Vossen, Plarebel
 • Recyclage en hergebruik van Post-Consumer PVC met valorisatie van de nevenstromen - Johan Paules, Deceuninck
 • Alles (kan) in eigen huis – Hans Ruijs, Moba Group

Internationale Meet & Match

Evenals voorgaande edities organiseert Enterprise Europe Network in samenwerking met Mikrocentrum en RVO.nl een internationale Meet & Match tijdens de Kunststoffenbeurs. Het doel van het Meet & Match event is het vinden van relevante contacten en het uitbreiden van het netwerk te faciliteren. Doordat de Kunststoffenbeurs tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface wordt georganiseerd, kunnen bezoekers, exposanten en andere geïnteresseerden van beide evenementen deelnemen aan het gezamenlijke Meet & Match evenement en elkaar ontmoeten.

Tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface en de Nederlandse Metaal Dagen

De Kunststoffenbeurs wordt tegelijkertijd met Materials+Eurofinish+Surface georganiseerd. Materials+Eurofinish+Surface is het kennis- en netwerkevent in de Benelux voor de waardeketen rondom materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken, productontwikkeling en oppervlaktetechniek. De Nederlandse Metaal Dagen is een event voor de professional uit de metaalindustrie. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen gratis bezoeken.

Registreer nu voor gratis toegang