Dutchfiets

Kunststof: 4 zomerse toepassingen

In de zomer zien we weer andere toepassingen van kunststof voorbij zien komen dan in andere seizoenen. Een aantal daarvan ook nog eens met zeer positieve bijdrages voor mens en milieu. In deze blog geven we u 4 zomerse voorbeelden van gebruik van kunststof. Welke leuke of bijzondere toepassingen van kunststof kunt u in vde zomer inzetten in uw bedrijf?

1. Verantwoord zandkastelen bouwen

foto emmer

U wandelt met de hond over het strand en daar ziet u iets roods, geels of groens liggen. Juist, een achtergebleven schepje of emmertje. Ouders met jonge kinderen kennen het vast. De set met emmertjes en schepjes is aan het einde van de vakantie niet meer compleet. Maar waar zijn ze dan? Begraven bij het zandkastelen bouwen? Laten vallen tijdens een sprintje om een ijsje te halen? Dit is niet altijd te voorkomen. Maar dat hoeft niet langer vervuiling in de zee op te leveren. Pezy komt met een innovatieve oplossing waarbij het schepje gemaakt is van kunststof dat volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Als deze ‘Superscoop’ op het strand wordt achtergelaten, zal deze na verloop van enige maanden ecologisch volledig veilig afbreken.

2. Van afval tot kunst

plastic madonna

Ook plastic flessen worden regelmatig achtergelaten op het strand. 80% van de plastic soep is afkomstig van plastic ‘prulletjes’ die op straat, op het strand of in de natuur achtergelaten worden. De ‘Plastic Madonna’ is een initiatief om mensen bewust te maken van het laten slingeren van plastic afval. Als 1 op de 4 mensen elke dag iets opraapt en netjes weggooit dan zal de groei van de plastic soep stoppen. Om dit onder de aandacht te brengen wordt met behulp van Oceanz (3D printen) een 12 meter grote ‘Plastic Madonna’ gemaakt van zwerfafval. Deze Madonna zal op het strand van Scheveningen geplaatst worden. Wordt u 1 van de 4 en raapt u ook iets op?

3. Re-Cycling

foto fiets

Het is weer heerlijk om buiten te zijn! Dus de fiets wordt vaker gebruikt. En binnenkort kan dat met niet zomaar een fiets, nee, een fiets van gerecycled kunststof! Deze hippe fiets, die niet roest, geen ketting heeft en werkt met geïntegreerde verlichting, bestaat uit een frame uit één stuk van gerecycled kunststof. Ook de wielen zijn gemaakt van gerecycled kunststof. Deze milieuvriendelijke fiets is ook nog eens gemakkelijk zelf te onderhouden. En als de fiets versleten is, dan lever je hem weer in voor statiegeld, zodat er geen afval overblijft. Heeft u ideeën voor het inzetten van gerecycled kunststof?


4. Proost!

Sorbets basket

Heerlijk in het zonnetje genieten van een ijsje of een koel drankje! Dat kan deze zomer met een wel heel bijzonder vernieuwend drankje, omhuld door een kunststof product. QDP ontwikkelde en produceerde een innovatieve verpakking voor het verkoelende drankje. In eerste instantie lijkt het een simpele push-up ijsverpakking, maar door wat delen aan elkaar te verbinden is het direct een chic cocktail glas.

Ontdek bijzondere toepassingen van kunststof op de Kunststoffenbeurs

Ontdek hoe u kunststof kunt toepassen in uw bedrijf op de Kunststoffenbeurs. Uiteraard kunt u een aantal voorbeelden terugvinden op de demopleinen.

Registreer gratis uw bezoek