Kunststoffenbeurs innovaties deel2

Deze innovaties vindt u op Kunststoffen 2018 (deel 2)

Nog slechts een paar weken te gaan tot de 20e editie van de Kunststoffenbeurs! Ook dit jaar presenteren onze exposanten weer de laatste innovaties. Deze zijn zowel op de stands als in de Hall of Fame en op het demoplein te vinden. In de vorige blog belichtten we de innovaties op het gebied van circulaire economie, matrijzen, metingen, verbinden en bewerken. In deze blog vindt u de innovaties op het gebied van machines en randapparatuur, meten is weten, 3D-printen en software. 

Innovaties: Machines en Randapparatuur:
Alpha Laser – Handmatige laslaser ALW 200/300 (stand 212)
Bäcker BV - Oyxster (stand 123)
Ferlin - Nano Easy Clean System: NECS (stand 18)
Jansen Control Systems BV - IonStream Fusion Ontladings staaf (stand 189)
Kotraco - DPK (stand 142) 
Moretto - X-Comb droger (stand 142)
TSG Group - Spuitgieten naar een hoger plan (stand 36) 

Innovaties: Meten is weten
Kotraco - Aquatrac Station (stand 142)
Zeiss - Zeiss Metrotom (stand 106)

Innovaties: 3D-printen
Helian Polymers - Color on Demand (stand 14)

Innovaties: software
Act-In International BV - Standaard interface MES en ERP software (stand 105)

Innovaties: Machines en randapparatuur

Alpha Laser – Handmatige laslaser ALW 200/300 (stand 212)

alpha laser alw200 300

De ALW 200/300 kan worden gebruikt voor het lassen van veeleisende materialen zoals aluminium, edele metalen, titanium of gevoelige legeringen. Het laserlassen gebeurt handmatig of semi-automatisch. Het lasersysteem maakt ook geprogrammeerde serieproductie mogelijk. Draden van 0,2 tot 0,8 mm zijn gemakkelijk te lassen. Een automatische draadaanvoer is te monteren. De laserlasser ALW kan laserveilig worden toegepast in de productieomgeving. Het biedt een ergonomische en comfortabele zitplaats en biedt de machinist veel beenruimte en veel ruimte in de werkkamer. De deuren kunnen ver worden geopend, zodat zelfs grote werkstukken goed kunnen worden geplaatst.

Bäcker BV - Oyxster (stand 123)

Backer Oyxster

De technologie is milieu vriendelijk, effectief, economisch en- vrij van bacteriën, virussen, algen en Biofilm en Biociden. Het gepatenteerde systeem baseert zich op een duizend jaar oude wetenschap die de reinigende werking doormiddel van ionisatie combineert met hoog moderne productie technologie. De micro biologische werking van de Oyxster heeft zich al talloze malen in de praktijk bewezen. De Oyxster reduceert het risico van verstoppingen tot een minimum, verbetert de werking van de koeling, waarborgt de product kwaliteit en verlengd de interval van matrijsonderhoud aanmerkelijk.

Ferlin - Nano Easy Clean System: NECS (stand 18)
Ferln Nano Easy Clean System

De GRAVIMIX-serie van Ferlin heeft er een klein broertje bij gekregen! Naast de MECS, FLECS, FGB5, FGB10 en FGB25 hebben zij nu de NECS. Deze doseermachine maakt batches van 200 gram en is erg klein. Daardoor is het nu mogelijk om in kleine ruimtes te profiteren van een super nauwkeurige mix van granulaat.

Jansen Control Systems BV - IonStream Fusion Ontladingsstaaf (stand 189)

jansen control systems ionstream fusion

De Ionstream Fusion ontladingsstaaf: de nieuwste generatie microprocessor gestuurde, intelligente, aardingsvrije statische neutraliserende systemen met hoge efficiëntie. Waar de Hoogspanning voedingsmodule is geïntegreerd in ontladingselektrode staaf. Zeer geschikt voor hogesnelheidstoepassingen en waar langdurige neutralisatie zoals op een folie film wordt gevraagd. En waar veldbus gestuurde communicatie en gegevensverwerking via Display, WLAN of GateWay vereist zijn.

Kotraco - Moretto DPK (stand 142)

Kotraco Moretto DPK

Kotraco introduceert de DPK: een gravimetrisch inkleurapparaat van Moretto voor het bijzonder nauwkeurig gravimetrisch doseren van additieven, zoals masterbatch (MB). Deze doseerunit is een compacte loss in weight doseereenheid en is geschikt voor intermitterende of continue dosering. Het gepatenteerde weegsysteem (loadcell technologie) zorgt voor een minimale gevoeligheid van machinebewegingen. De DPK heeft daardoor een doseernauwkeurigheid tot ± 0,03%. De doseerunit kent zelfkalibratie, waardoor de precisie - ook bij lage doseringen – gewaarborgd blijft.

De MB-trechter is uitgevoerd in transparant acrylmateriaal zodat de operator van afstand eenvoudig het gebruikte additief en de status van de unit kan zien. De besturing van de DPK doseerunit heeft een intuïtieve bediening en is bijzonder eenvoudig te programmeren. Voor spuitgieten volstaat het invoeren van het shotgewicht en het gewenste percentage MB dat vervolgens voor ieder shot nauwkeurig wordt afgewogen en gedoseerd.

Moretto - X-Comb droger (stand 142)

Moretto x comb droger

Moretto introduceert de X-Comb droger; een nieuwe serie minidrogers die voorzien zijn van een roterende droogpatroon. Groot voordeel van deze serie compacte drogers, is dat er geen persluchtaansluiting meer benodigd is. De X-Comb minidrogers zijn geschikt voor die toepassingen waar kleine hoeveelheden materiaal moeten worden gedroogd en kritische eisen worden gesteld m.b.t. de kwaliteit van het materiaal. De X-Comb is geschikt voor directe plaatsing op kleine verwerkingsmachines of op een verrijdbaar frame op de vloer. 

De X-Comb is geschikt voor directe plaatsing op kleine verwerkingsmachines. De droogtrechter van deze nieuwe granulaatdrogers is uitgevoerd met de energiebesparende OTX-technologie van Moretto. Op dit moment zijn er twee modellen leverbaar met capaciteiten van 12 en 24 liter.

TSG Group - Spuitgieten naar een hoger plan (stand 36) 

total support group miniflex spuitgieten

Camtronics uit Son is marktleider in Europa op het gebied van analoge rioolinspectiesystemen. Wanneer een nieuwe productinnovatie op de markt komt is het i.v.m. risicobeperking van belang dat het investeringsniveau niet te hoog ligt. Bij de MiniFlex is daarom o.a. gestart met een ontwerp o.b.v. verspaning van acrylaat plaatmateriaal voor de behuizing en fiber drum. Nu het product aanslaat in de markt heeft er een redesign plaatsgevonden i.s.m. Total Support Group en is de behuizing opgebouwd uit spuitgietonderdelen. Naast nieuwe uitdagingen die de revue passeerden, vormen de voordelen nieuwe mogelijkheden voor Camtronics. Op stand 36 kunt u dit zelf bekijken.

Innovaties: Meten is weten

Kotraco - Aquatrac Station (stand 142)

Kotraco aquatec

Nieuw van Brabender Messtechnik is de Aquatrac STATION. Deze allernieuwste versie van de vochtigheidsmeter voor kunststofgranulaat werkt volledig zonder het gebruik van chemicaliën. De werking berust op het meten van het dauwpunt van de lucht in een gesloten vat dat onder vacuüm wordt gebracht en wordt verbonden met de meetkamer waarin het materiaalmonster wordt verwarmd. Hiermee wordt de hoeveelheid vocht in het kunststofgranulaat bepaald. De Aquatrac STATION is speciaal ontworpen voor gebruik in een productieomgeving. Het apparaat is uitgevoerd met een kleuren touch screen bediening en is standaard voorzien van een ethernet aansluiting. De meting verloopt volautomatisch door een druk op de startknop en de nauwkeurigheid van de meting bedraagt ca. 2 ppm.

Zeiss - Zeiss Metrotom (stand 106)

Zeiss metrotrom

Met een industrieel computertomografiesysteem van ZEISS kunt u met succes zelf meet- en inspectietaken uitvoeren met slechts één röntgenscan. De standaard acceptatietest, de precisie-engineering en het geavanceerde kalibratieproces garanderen de traceerbaarheid van het systeem. een draaitafel voldoet aan de hoogste eisen van de klant voor precisie.

Met het ZEISS METROTOM-computertomografiesysteem worden in één run talrijke componentkenmerken gescand. De resulterende metingen zijn nauwkeurig en traceerbaar. In tegenstelling tot contactmeetmethoden, is ZEISS METROTOM aanzienlijk sneller bij het nemen van talloze meetpunten.Ontmoet de experts van het CT-systeem op de ZEISS-stand.

Innovaties: 3D-printen

Helian Polymers - Color on Demand (stand 14)

 

In samenwerking met zusterfirma ColorFabb BV heeft Helian Polymers BV een nieuwe service gelanceerd genaamd: Color on Demand. Middels deze service zijn zij in staat om prototypes in PLA te 3D Printen, in de juiste RAL of Pantone kleur. Ook compounderen ze de vervolgstap in de juiste grondstof. Hiernaast leveren ze ook prototypes in ABS Naturel. 

Innovaties: software

Act-In International BV - Standaard interface MES en ERP software (stand 105)

De samenwerking tussen Act-in en Blisss heeft geleid tot een standaard ERP - MES applicatie toegespitst op de eisen en wensen binnen de kunststoffenindustrie. De software ondersteunt de gebruikers en stuurt het productieproces aan. Deze standaard software oplossing voorziet directie, middenmanagement en de medewerkers op de productievloer van alle relevante informatie en data vanaf inkoop grondstoffen tot gereed product op de pallet.

Deze innovaties live ervaren?

Kom dan naar de Kunststoffenbeurs. Bekijk hier de volledige plattegrond met het overzicht van exposanten.

Registreer gratis uw bezoek